Nieuwe schakelaar; Marika De Mits

Hoi allemaal, mijn naam is Marika De Mits. Ik ben in Brabant geboren, ben naar het Brusselse gegaan om Agogische wetenschappen te studeren en heb gewerkt als Sociaal-Cultureel medewerker in een buurtcentrum. Intussen ben ik weer terug in Nederland waar ik in het brede sociale domein actief ben. In eerste instantie was ik via Stade ondersteuner van de communicatie van het Schakelteam. Toen de Schakelteams in december van het afgelopen jaar een grote wandeling met alle teams naar het Eksternest organiseerden konden zij wel een handje extra gebruiken, en ik bood aan om mee te gaan en een stukje te schrijven over de wandeling. Door mee te gaan voelde ik hoeveel impact de Schakelteams hebben op mensen, door soms grote maar ook hele kleine schakels te maken met organisaties en personen uit de buurt. Hierdoor werd mijn interesse gewekt en toen we even een collega minder hadden, stelde ik voor om tijdelijk bij te springen als schakelaar. Inmiddels ben ik ingewerkt en zijn de Schakelteams weer op volle sterkte. Ik ben nu dus weer op de achtergrond actief en spring in als er te veel schakelvragen in een keer komen, als een collega even uitvalt of als er collega’s op vakantie zijn. Zo kunnen we voorkomen dat er ook bij het Schakelteam een wachtlijst ontstaat wanneer de nood hoog is. Aan de andere kant blijf ik zorgen dat er regelmatig iets op sociale media wordt gepost en dat deze nieuwsbrief bijvoorbeeld wordt verzonden. Ideeën? Geef ze door! Heeft u iets waarvan u denkt; dat moet zeker eens in de nieuwsbrief komen, hier zouden jullie wat vaker over moeten posten op sociale media of aan deze activiteiten zouden jullie zeker mee moeten doen? Neem contact met mij op! En wellicht belandt een van de Schakelvragen die u aan een van mijn collega’s stelt op een gegeven moment bij mij. Dat kan via marika@schakelteam-almere.nl of 0682003387
Geplaatst in Nieuws.