Theaterbijeenkomst Schakelteam ‘Heb je al eens aan Yoga gedacht’?

Door Leandra Vleeschhouwer, medewerker schakelteam vanuit Welzijn

Op woensdag 7 juni mochten we dan eindelijk onze theatrale bijeenkomst ‘Heb je wel eens aan yoga gedacht?’ met de wereld delen. Schakelteamcollega’s Sabine en Saskia speelden, samen met acteurs Dick en Hendrina, vervelende of ongemakkelijke situaties na die mensen met een psychische kwetsbaarheid in het dagelijks leven kunnen tegenkomen. Hierover gingen we vervolgens met het publiek in gesprek. We stelden vragen als: is dit herkenbaar? Wat kan er anders of beter?

Dankzij een gemêleerde opkomst van geschakelden en professionals uit het werkveld, ontstonden er mooie gesprekken waarin ervaringen van beide kanten gedeeld en gehoord konden worden. De situaties, die (helaas) voor velen herkenbaar waren, werden nog een keer nagespeeld zoals wij hadden bedacht dat we het graag zouden willen zien. Hoe fijn is het bijvoorbeeld dat er, nadat er door een psychiater óver jou wordt gesproken tegen je partner, vervolgens echt naar je wordt geluisterd?

Na een afsluitend lied, gezongen door Sabine, werd er nog kort nagepraat onder het genot van een kop koffie of thee en een koekje. Dit was ook een moment om weer even bij te praten en te netwerken. Vervolgens gingen we met een tevreden gevoel weer naar huis.

Namens het Schakelteam bedankt voor jullie aanwezigheid, en graag tot een volgende bijeenkomst!

 

Geplaatst in Nieuws.