Samenwerkingspartner aan het woord – met Erik Bruinsma, coördinator medewerkers inloophuis De Ruimte

NAAM;  Erik Bruinsma  

FUNCTIE;  Coördinator medewerkers inloophuis De Ruimte  

 

 

Wat is de meerwaarde van het Schakelteam voor uw werk?   

Bij inloophuis De Ruimte staat iedere dag de deur open voor iedereen die behoefte heeft aan een kop koffie, een gesprekje of gewoon even binnen zitten.  Wij doen dit met een team van medewerkers die voor iedereen een luisterend oor hebben.  Het is dan fijn om te weten dat we het schakelteam achter de hand hebben om naar te verwijzen voor hulp, wij kunnen vaak niet helpen maar wel doorsturen naar bv. Het schakelteam. Dat is voor ons een absolute meerwaarde.   

 

Hoe ziet de samenwerking met het Schakelteam eruit?     

Iedere 2e woensdag van de maand wandelen we met het schakelteam, we starten dan bij het inloophuis en wandelen door de wijk en soms verder. Deze wandelingen zorgen ervoor dat we elkaar beter leren kennen en nog duidelijker krijgen wat we voor elkaar kunnen betekenen. Wat voor ons nog belangrijker is, het schakelteam brengt ons en geïnteresseerden bij elkaar, zo hebben we laatst een nieuwe medewerker via het schakelteam binnen gekregen, hier zie je dat onze samenwerking tot iets moois leidt. Ikzelf vind het contact met het schakelteam fijn omdat het ook zorgt voor een betere verbinding met de wijk, samen zie je meer en het is belangrijk om te weten wat er rondom ons leeft en speelt.  Voor onze bezoekers en medewerkers is het schakelteam een vraagbaak, een plaats om naar door te verwijzen.  

Geplaatst in Nieuws.