Nieuwjaarsbingo

Het jaar 2024 is inmiddels al lang begonnen, maar we blikken toch nog even terug naar vorig jaar. In 2023 droeg het Schakelteam actief bij aan het verbinden van mensen met een psychische kwetsbaarheid in verschillende Almeerse wijken. 

We hebben veel mensen kunnen schakelen naar het bestaande aanbod in Almere, én we hebben we ook zelf verbindende activiteiten georganiseerd. Samen met partners zetten we onze schouders onder de Dag van de Mentale Gezondheid, maakten we met bewoners een theatervoorstelling en brachten we mensen met psychische kwetsbaarheid met elkaar in contact tijdens onze winterwandeling.  

Aan deze wandeling nam een mix van mensen deel: sommigen kenden het Schakelteam al van het begin terwijl anderen zich later aansloten. We hebben genoten van een hapje en een drankje bij Beppie’s Kookcafé, een plek die voor velen een ontdekking was.  

In januari trapten we het jaar traditiegetrouw af met onze online Nieuwjaarsbingo. Opvallend is dat hier andere mensen bij aansloten dan bij de wandeling. Bijvoorbeeld mensen die minder mobiel zijn of voor wie het toch nog een grote stap is om buiten de deur iets te ondernemen, en mensen die het gewoon leuk vinden om online aan te sluiten. Ook organiseerden we samen met onze samenwerkingspartners op Blue Monday een SNERTDAG bij STIP.  In maart werken we weer samen om tijdens de week van de psychiatrie stigma’s te doorbreken. 

We blijven met het Schakelteam naar manieren zoeken om álle inwoners te betrekken bij het sociale leven in de buurt. We merken, dat mensen die normaal minder snel buiten zouden komen, meegaan wanneer activiteiten door het Schakelteam worden georganiseerd. Zo komen ze in contact met anderen, wat weer een opstapje is naar andere activiteiten.  

En zo streven we naar een 2024 vol verbinding en begrip voor elkaar. Wilt u ook met ons iets organiseren of wilt u weten hoe u andere mensen betrekt in uw sociale activiteiten? Neem contact met ons op via marika@schakelteam-almere.nl 

Geplaatst in Nieuws.