Meewandelen in Almere Haven

Meewandelen in Almere Haven

Vanaf de start organiseert het Schakelteam wandelingen in Almere Haven. Wandelen is immers een manier om gezond actief te zijn én om ongedwongen contact te maken met andere mensen. Dat is zeker voor mensen met een psychische kwetsbaarheid geen overbodige luxe. Ook in coronatijd behielden we de mogelijkheid om samen te wandelen, al was het alleen in tweetallen. Ondanks die beperking bleef het een gewaardeerde activiteit. Wandel maar mee! 

‘Wat staat die fiets daar vreemd’

Het is woensdagochtend, een paar minuten voor elf. Met een aantal bewoners staan we voor Jan Steen, een activeringscentrum van Kwintes, en de verzamelplek voor de wandeling van het Schakelteam. ‘Wat staat die fiets daar vreemd’, zegt één van de deelnemers, terwijl ze wijst naar een fiets die op zijn kop geparkeerd staat. ‘Die staat hier al een jaar’, zegt de ander. Na wat gespeculeer over de vraag waarom deze fiets op zijn kop staat is ons gezelschap compleet. Pascale geeft instructies omtrent de wandeling, en daar gaan we samen op pad. Twee aan twee.

We lopen op de dijk langs het Gooimeer. De wind blaast door onze haren. Mijn wandelmaatje kijkt naar de grond en vertelt over de afgelopen periode. ‘Ik ben weinig buiten geweest’, zegt ze. ‘Ik was druk met een online koor’. Interessant, zeg ik terug. Na een enthousiast verhaal over het koor vat ze de afgelopen periode samen: ‘Het was erg leuk, maar wel vermoeiend. Het hele ritme om buiten een stukje te wandelen, was even helemaal weg.’ Na een paar stappen reageer ik: ‘Dus je kunt dit goed gebruiken’. ‘Ja’, zegt ze kort terwijl een kleine glimlach op haar gezicht verschijnt. Even later vervolgt ze: ‘Normaal loop ik geen lange stukken, dus ik moet even kijken hoe lang ik dit vol kan houden.’ Drie kwartier later komen we weer aan bij Jan Steen. ‘Dankjewel voor de wandeling en tot de volgende keer’, zegt ze, terwijl ze met een glimlach langs de omgekeerde fiets wegloopt.

Het Schakelteam is er voor bewoners met een psychische kwetsbaarheid en iedereen in hun omgeving. In deze tijden van corona organiseert het Schakelteam extra digitale huiskamers voor ontmoeting en gezellige activiteiten. Daarnaast zijn we natuurlijk gewoon bereikbaar voor een luisterend oor of een schakelvraag. Ook maken we nog geregeld wandelingen in koppels vanuit Stedenwijk. Neem contact op met één van onze medewerkers:

Schakelteam Almere Haven

Schakelteam Almere Stedenwijk

Over de auteur

mdem editor