Bewoner aan het woord – Over de presentatie van het werk van het Schakelteam aan de gemeente

Bewoner aan het woord – Over de presentatie van het werk van het Schakelteam aan de gemeente

In ons vorige artikel deden we verslag van de presentatie die het Schakelteam begin juni heeft gegeven aan de gemeente. In deze presentatie gaven we een toelichting over wat we doen en wat de betekenis daarvan is voor bewoners. En om trouw te blijven aan onze werkwijze om niet óver maar mét bewoners te praten, hadden we bij die bijeenkomst ook een aantal bewoners uitgenodigd.

Dat werd zeker gewaardeerd, al waren er ook kritische noten zoals uit onderstaande reactie blijkt. ‘Ik vind het fijn dat jullie ons daarbij betrekken, dat vind ik positief, hoewel ik een hele ochtend aan de computer ook wel een beetje saai vond. Met het digitale heb ik niet zoveel maar ik snap dat het niet anders kon’.

Om de ambtenaren van de gemeente een beetje mee te laten beleven wat we als Schakelteam onder andere doen, is er tijdens de presentatie ook een ‘digitale huiskamer’ gehouden.  ‘Dat was wel een beetje gek maar ook wel grappig tegelijk, om samen met de ambtenaren thee-vragen te bespreken’ aldus een bewoner die de bijeenkomst bijwoonde. ‘Digitaal haalt het niet bij live, daarom vond ik het persoonlijke interview van de gemeente wat ik samen met nog drie andere bewoners een paar weken later had erg fijn. Je hebt meer interactie en ik hoop dat daardoor beter overkomt wat het Schakelteam betekent voor bewoners. Want jullie nabijheid is erg waardevol’.

Het Schakelteam is er voor bewoners met een psychische kwetsbaarheid en iedereen in hun omgeving. In deze tijden van corona organiseert het Schakelteam extra digitale huiskamers voor ontmoeting en gezellige activiteiten. Daarnaast zijn we natuurlijk gewoon bereikbaar voor een luisterend oor of een schakelvraag. Ook maken we nog geregeld wandelingen in koppels vanuit Stedenwijk. Neem contact op met één van onze medewerkers:

Schakelteam Almere Haven

Schakelteam Almere Stedenwijk

Over de auteur

mdem editor