Nieuwjaars-Schakelteam-Bingo 2022

Nieuwjaars-Schakelteam-Bingo 2022

Voor vele (kwetsbare) mensen onder ons is de decembermaand helemaal geen fijne en gezellige periode, maar juist een hele moeilijke maand die niet snel genoeg om kan zijn. En daar komt de laatste twee jaar ook nog Covid bij, waardoor er niet zo veel kan en mag. Dit vraagt om een supergezellige en “gekke” Nieuwjaars-Schakelteam-Bingo, waarin we even het zware en beladen gevoel achter ons kunnen laten!

Net zoals vorig jaar hebben we het idee opgevat om een digitale bingo te organiseren en alle bewoners uit te nodigen die de afgelopen tijd door ons zijn geschakeld of op een andere manier aan ons zijn verbonden. Digitaal, want live bij elkaar komen dat zit er even nog niet in door de maatregelen rondom Covid. En inmiddels is digitaal gelukkig niet meer ver van mijn bed en moeilijk, maar de gewoonste zaak van de wereld voor de meesten onder ons.

De taken werden tussen de schakelaars verdeeld, de uitnodigingen verstuurd. Er werden prijzen aangeschaft (wat ook nog best een uitdaging is in deze tijd) en bij iedere deelnemer werd thuis een bingokaart bezorgd.

Donderdag 12 januari 14.45 uur

Het was zo ver! De eerste deelnemers druppelden binnen, maar zag men het nu goed? Heksen in beeld? Ben ik wel in de juiste bijeenkomst? Jawel, ze zagen knotsgek verklede personages, die totaal niet leken op schakelaars. Het duurde even voor iedereen van de “schrik” was bekomen en door had dat het geen heksen waren, maar de vertrouwde gezichten van het Schakelteam.

Er namen ook bewoners deel die niet eerder hadden meegedaan aan een van onze digitale huiskamerbijeenkomsten. Voor sommigen was het dus best spannend. Maar het verliep allemaal prima, mede dankzij onze “techniek”-schakelaar Gerwin op de achtergrond. 

De middag werd geopend door schakelaar Sabine. We proostten met elkaar op het nieuwe jaar en natuurlijk op een gezellige middag. Op de vraag of de bingo een goed begin is van het nieuwe jaar antwoordde iedereen ‘Jaaaaaaa!’. Schakelaar Saskia leidde de bingo op haar eigen enthousiaste wijze en met behulp van een zeer attente assistent.

Al snel galmde het woord “BINGO” door de digitale huiskamer. Het bleek een dubbele bingo te zijn, dus de eerste 2 prijzen waren direct al vergeven.

Na iedere BINGO voerden het duo “Joop (schakelaar Pascale) en Jopie (assistente)”  een vreugdedansje op voor de winnaar van de Bingo. Het was hilarisch, even weg van alle beladenheid.


De een na de andere BINGO viel, de prijzen vielen in de smaak en er was één deelnemer met meerdere malen bingo. We vroegen haar of ze blij was met de prijzen. Ze vertelde dat ze een rotweek achter de rug had, maar dat deze middag haar weer éven een goed gevoel gaf. Dit was nou precies de bedoeling van de middag: een gezellig samenzijn en alles even achter je kunnen laten.

MISSIE GESLAAGD!

Geschreven door Pascale Cult (professionele GGZ-achtergrond) en mede namens Gerwin Wallet (welzijnsachtergrond), Saskia Schurman (ervaringsdeskundige Haven) en Sabine Bulder (ervaringsdeskundige Stedenwijk).

Het Schakelteam is er voor bewoners met een psychische kwetsbaarheid en iedereen in hun omgeving. In deze tijden van corona organiseert het Schakelteam extra digitale huiskamers voor ontmoeting en gezellige activiteiten. Daarnaast zijn we natuurlijk gewoon bereikbaar voor een luisterend oor of een schakelvraag. Ook maken we nog geregeld wandelingen in koppels vanuit Stedenwijk. Neem contact op met één van onze medewerkers:

Schakelteam Almere Haven

Schakelteam Almere Stedenwijk

Over de auteur

mdem editor