Het Schakelteam gaat door

Het Schakelteam gaat door

De afgelopen maanden heeft het Schakelteam met succes actiegevoerd tegen de plannen van de gemeente om het team te ontmantelen. Het Schakelteam zet zich laagdrempelig in voor bewoners met een psychische kwetsbaarheid in Haven en Stedenwijk. Het team gaat de komende jaren door en mag zelfs voorzichtig denken over uitbreiding naar andere wijken waar haar ondersteuning wenselijk is. Uiteraard moet daarvoor de afstemming en samenwerking met andere initiatieven in de wijken op orde zijn.

Onderzoek eerder dit jaar had al aangetoond dat de schakelteams een waardevolle aanvulling zijn op andere wijkinitiatieven en een unieke rol vervullen in de wijkinfrastructuur. Dat bleek ook uit de vele steunbetuigingen. Maar liefst 34 organisaties tekenden de betreffende brief en de noodkreten van bewoners werden samengevoegd op een grote behangrol. Het aanbieden van de steunbetuigingen en de rol met bijdragen van inwoners hebben de gemeente definitief over de streep getrokken.

De bewoners die we ondersteunen, de professionals waarmee we samenwerken, maar natuurlijk ook de leden van het Schakelteam zijn blij dat de inzet van dit unieke initiatief kan worden voortgezet. We danken alle mensen die ons hebben gesteund en zien er naar uit om ook de komende jaren samen te werken aan een inclusieve stad, waar iedereen erbij hoort en naar vermogen mee kan doen.

Het Schakelteam

Over de auteur

mdem editor