Informatie voor bewoners

In de wijk leven mensen met en zonder psychische kwetsbaarheid samen. Maar hoe doe je dat op een goede manier? Iedereen is anders. Wijkbewoners verschillen van elkaar en hebben verschillende behoeften op het gebied van meedoen in de wijk, of ze nu psychisch kwetsbaar zijn of niet. De ene kwetsbare persoon heeft meer behoefte aan ontmoeting met buurtbewoners of informatie over leuke activiteiten, de ander wil liever contact met lotgenoten of een maatje dat kan helpen een eerste stap te zetten. 

VRAGEN?

Heeft u vragen in relatie tot psychische problematiek, heeft u zelf een luisterend oor of ondersteuning nodig, zoekt u hulp voor anderen, of wilt u juist (lotgenoten)hulp bieden, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag op weg. We hebben een actueel overzicht van het totale aanbod in de wijk aan inloop, (herstel)activiteiten, buddy’s, informele en professionele begeleiding. We versterken bestaande steunnetwerken en bouwen waar nodig aan nieuwe. Het Schakelteam zorgt ervoor dat u antwoord krijgt op uw vraag, op de juiste plek terecht komt, of in contact komt met de juiste persoon.

HOE KUNT U ONS BEREIKEN?

U kunt persoonlijk contact opnemen met een medewerker van het Schakelteam op de hieronder genoemde telefoonnummers. Het kan voorkomen dat wij niet direct beschikbaar zijn om de telefoon op te nemen. Spreek in dat geval uw boodschap in. We bellen dan zo snel mogelijk terug. Als u dat prettiger vindt kunt u contact opnemen door een berichtje te versturen via WhatsApp.

U kunt uw vraag aan ons ook stellen door het contactformulier in te vullen. 

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk om met de informatie die u aan ons verstrekt. Wanneer het voor het beantwoorden van uw vraag noodzakelijk is om enkele gegevens vast te leggen (bijvoorbeeld uw naam en telefoonnummer), zullen wij u hiervoor eerst toestemming vragen.

Klik hier door voor onze privacyregels

Pascale Cult
Medewerker Schakelteam vanuit de GGZ
pascale@schakelteam-almere.nl
Telefoonnummer: 06-82608311
Leandra Vleeschhouwer
Medewerker Schakelteam vanuit Welzijnswerk
leandra@schakelteam-almere.nl
Telefoonnummer; 06-82601185
Sabine Bulder
Medewerker Schakelteam en ervaringsdeskundige
sabine@schakelteam-almere.nl
Telefoonnummer: 06-82606758
Saskia Schurman
Medewerker Schakelteam en ervaringsdeskundige
saskia@schakelteam-almere.nl
Telefoonnummer: 06-82605761