Informatie voor verwijzers/professionals

De gemeente Almere heeft Stade Advies opdracht gegeven om samen met Kwintes en de Schoor proeftuinen te starten om de preventie van psychische problematiek en de inclusie van psychisch kwetsbare mensen vorm te geven. Het was daarbij een belangrijk uitgangspunt om niet iets heel nieuws te ontwikkelen, maar om zoveel mogelijk gebruik te maken van wat er al in de wijken beschikbaar is (zoals inloopvoorzieningen, buurtkamers, activiteiten). Een tweede uitgangspunt was om de wensen en behoeften van de doelgroep voorop te stellen. En een derde om professionals ruimte te bieden om vanuit de bedoeling te werken, zonder blauwdruk vooraf en aansluitend op het perspectief van de cliënt. De proeftuinen lopen sinds september 2018 in de wijken Stedenwijk en Haven.

Wilt u meer informatie over de opbrengsten van de eerste fase klik dan hier.

In oktober 2019 starten we in beide wijken met Schakelteams die de toegang tot het aanbod in de wijk voor kwetsbare bewoners verbeteren. Het Schakelteam bestaat uit een medewerker met ervaringsdeskundige achtergrond, een medewerker met opbouwwerk-achtergrond en een medewerker met GGZ-achtergrond. Het Schakelteam is ook aanspreekpunt voor verwijzers en hulpverleners in de wijk. Waar nodig werkt het Schakelteam aan verruiming van het aanbod van herstelactiviteiten en netwerken van en voor psychisch kwetsbare mensen.

HOE KUNT U ONS BEREIKEN?

U kunt persoonlijk op werkdagen met ons bellen op de hieronder genoemde telefoonnummers. Het kan voorkomen dat wij niet direct beschikbaar zijn om de telefoon op te nemen. Spreek in dat geval uw boodschap in. We bellen dan zo snel mogelijk terug. U kunt ook met ons in contact komen door een berichtje te sturen via WhatsApp.

U kunt uw vraag aan ons ook stellen door het contactformulier in te vullen. 

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk om met de informatie die u aan ons verstrekt. Wanneer het voor het beantwoorden van een vraag noodzakelijk is om enkele gegevens vast te leggen (bijvoorbeeld contactgegevens), doen wij dit niet zonder toestemming van uw cliënt. 

Klik hier door voor onze privacyregels

Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuws over het project? Klik hier door naar onze nieuwspagina.

WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?

Als u een vraag heeft over het project of over activiteiten in de buurt, wilt kennismaken, hulp zoekt voor uw cliënt, of een nieuw initiatief wilt aanmelden, kunt u contact opnemen met het Schakelteam.

Het Schakelteam heeft een actueel overzicht van het totale aanbod in de wijk aan inloop, (herstel)activiteiten, buddy’s, informele en professionele begeleiding. We versterken bestaande steunnetwerken en bouwen waar nodig aan nieuwe. Het Schakelteam zorgt ervoor dat uw cliënt op de juiste plek terecht komt of in contact komt met de juiste persoon.

Het Schakelteam Almere Haven en het Schakelteam Almere Stedenwijk organiseren elke maand ook zelf activiteiten die gratis toegankelijk zijn voor iedereen. Kom ook eens mee wandelen of sluit je aan bij de digitale huiskamer. 

Pascale Cult
Medewerker Schakelteam vanuit de GGZ
pascale@schakelteam-almere.nl
Telefoonnummer: 06-82608311
LEANDRA VLEESCHHOUWER
Medewerker Schakelteam vanuit Welzijnswerk
leandra@schakelteam-almere.nl
Telefoonnummer; 06-82601185
SABINE BULDER
Medewerker Schakelteam en ervaringsdeskundige
sabine@schakelteam-almere.nl
Telefoonnummer: 06-82606758
SASKIA SCHURMAN
Medewerker Schakelteam en ervaringsdeskundige
saskia@schakelteam-almere.nl
Telefoonnummer: 06-82605761

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* indicates required